Kde se nejlépe pracuje “out of office”? | Absolvent.cz

Kde se nejlépe pracuje “out of office”?

Vedle flexibilní pracovní doby je dnes možnost pracovat odkudkoliv jedním z rozhodujících požadavků při výběru zaměstnání. Mnozí zaměstnavatelé se tomuto trendu snaží přizpůsobit a zavádí možnost pracovat z domova, nebo odkudkoliv, aby si produktivní zaměstnance udrželi.

U některých profesí je takový způsob práce běžnou denní rutinou. Pokud tedy máte možnost home officu, není nic lepšího, než ho produktivně strávit ve stimulujícím prostředí, kde můžete nejen přijít na nové nápady, ale zároveň navázat nové kontakty. To platí i pro schůzky s klienty, kteří uvítají oblíbenou a útulnou kavárnu raději než sterilní kancelář, kde se nebudou cítit komfortně. Pojďme rozbít stereotypy svých všedních dnů v kanceláři a podívat se, jaká místa hacknout.

Kafemaniaci si přijdou na své v útulných kavárnách

Nejen, že se můžete výbornou kávou zavděčit svému klientovi, pokud si potrpí na kvalitu. Navíc, ušetří vám to výrazně čas, než se vracet zpět do kanceláře mezi domluvenými schůzkami. Oblíbená místa naší čtenářky Anny, působící v oblasti PR jsou právě kavárny, kam chodí už několik let, a dokonce zde snáze naváže kontakty. Nemůže si vynachválit i servis a dobré jídlo. Dokonce i kavárny v nákupních centrech nejsou špatnou volbou. Petr, působící v lidských zdrojích má svou oblíbenou v jednom z pražských obchodních center, kde se i díky spojení s knihkupectvím cítí kandidáti při pohovorech více útulně.

Park-office - dobijme si baterky v přírodě

Ne vždy je tato možnost reálná, ale pokud jste těmi šťastlivci, kteří ke své práci potřebují pouze telefon, notebook a připojení k internetu, máte téměř vyhráno. Na nové myšlenky a nápady může být trocha čerstvého vzduchu spíše prospěšná.

Snídaně s meetingem v trávě

Ať už je to nejbližší park u vašich kanceláří, nebo terasa, přesuňte se z neklimatizovaných a vydýchaných kanceláří na vzduch. A protože nejlíp se pracuje, když nastartujeme den vydatnou snídaní, může se z otravného týdenního meetingu stát příjemný zážitek, kdy navíc utužíte kontakt s kolegy.

Schůzka a kulinářský zážitek, 2in1

Zjišťujete, že nestíháte oběd a máte schůzku s důležitým klientem? Pak můžete setkání s ním spojit rovnou s kulinářským zážitkem. I zde platí, že bude druhá strana spokojenější s plným žaludkem. Pokud nechcete klienta ale vystrašit hned na prvním setkání nesprávným výběrem, určitě zvolte odpovídající lokalitu, nejlépe s jeho oblíbenou kuchyní, příjemným personálem a dostupným parkováním.

I na dovolené nemusíte být off

Určitě platí, že na dovolené byste měli veškerou práci vypustit, dostatečně se zregenerovat a odpočinout. Dnešní doba smartphonů a aplikací odpočinku však úplně nenahrává a můžeme se přistihnout, že při posílání a sdílení fotografií kolegům z práce řešíme i pracovní záležitosti. Vlastně si často ani nedokážeme představit, jak to v officu najednou může fungovat bez nás.

Pokud jste opravdu nenapravitelní workoholici, můžete pro čtení e-mailů využít hodinku u snídaně nebo při čekání na další let. Efektivně využijete času a nemusíte se při slunění na pláži trápit tím, co jste nesplnili. Kateřina, působící v oblasti marketingu, nám prozradila svůj trik na svou úspěšnou produktivitu. Její oblíbenou destinací je Itálie, kam vyráží pracovně na týden. Při této pracovní dovolené dokončí všechny projekty. A navíc doporučuje jet na dovolenou dvakrát do roka. Jednou na pracovní dovolenou, při které částečně pracuje, jednou do roka na dovolenou, při které se úplně od práce odprostí.

Více hlav víc ví aneb chvála coworkingu

Zjistili jste, že sólo práce v hlučné kavárně není úplně to pravé pro vás? Chybí vám občasný brainstorming, který dostáváte od kolegů? Pak zkuste coworkingové centrum, kde budete o profíky v oboru jen zakopávat. A co si budeme povídat, vyjde vás to i úsporněji, než několik kafí za den v kavárně. Velkým benefitem coworkingu je, že nepotkáte jen lidi z oboru, ale i z jiných sfér. Hledáte markeťáka nebo šikovného vývojáře do týmu? S největší pravděpodobností se vám poštěstí právě zde. Odrazujícím faktorem může být placené členství, nicméně, většina center už dnes umožňuje den na zkoušku. Můžete zjistit, zda vám tento styl práce sedí. Platí ale, že se vám setkávání s guru z různých oborů  do budoucna  mnohonásobně zúročí.

Články ze stejné kategorie

Potraviny vhodné při studiu

Aby mohlo tělo, včetně našeho mozku správně a naplno fungovat musíme mu dát dostatek kvalitního paliva. Když do benziňáku natankujete naftu, moc daleko s ním nedojedete.