Top 7 způsobů, jak se na vysoké nejlépe seznámíte | Absolvent.cz

Top 7 způsobů, jak se na vysoké nejlépe seznámíte

Vysoká škola může do života dát mnohem víc, než (ne)užitečné znalosti, profesní rozhled a výhodu na trhu práce. Ano, máme na mysli přátele. Takové, se kterými se budete stýkat i poté, co už vám diplom hrdě visí na zdi. Tak nebuďte za ty divné antisociály, kteří se s nikým nebaví (aka forever alone), a vyražte ven vstříc novým známostem!
  1. Koleje

Epicentrum veškerého společenského dění. Představují takový vlastní ekosystém, ve kterém je soukromí nedostatkovým zbožím a kde novým známostem pšenka kvete o sto šest. Nebo spíš o sto sedm. O sto osm? No prostě… tady se seznámíte, i když nechcete.

Takže, i když na kolejích nebydlíte, je k věci tam někdy zavítat na nějakou tu párty. Cheers!

  1. Networking

Ne v tom byznysovém smyslu. Taková ta klasika, kdy vás kámoš(ka) seznámí se svým kámošem (kámoškou)… a najednou už máte dva lidi, se kterými můžete zajít na pivo (víno). Ízy.

Jednoduše rozhoďte sítě. Jak? Využívejte dosavadních známostí k získávání těch dalších. Přijde vám to… trapné? Nebo snad zoufalé? Ále no tak. Vždycky to tak mezi lidmi chodilo a chodit bude. Není nic trapného na tom, když svého univerzitního parťáka požádate, aby vás s někým seznámil.

  1. Sportovní kluby, zájmové kroužky atd.

Vysoké školy nabízejí studentům různé příležitosti, jak se stmelit. Tohle je skok rovnou do vody. V jednu chvíli se najednou ocitnete mezi dvaceti neznámými lidmi. Navíc máte stejné záliby.

Spontánní a přirozené.

  1. Společné šprtání

Když se študák má učit, každá činnost se mu zdá asi tak tisíckrát zábavnější. Raději by jenom zíral do zdi a počítal do milionu. Jedna… dvaaa… třiii…

No prostě hrozná bžunda. Rozhodně větší, než se učit latinsky názvy všech kostí v těle. Nebo teorii historického vývoje práva. Nebo [doplň si sám].

Co z toho plyne? Uspořádejte něco jako “study session”/přivtírněte se k někomu. Protože se nikomu nebude chtít učit, budete si všichni horlivě povídat, i kdyby to mělo být o počasí.

Tadáá. A na další study session si už ani nepřinesete učebnice.

  1. Brigáda

Najít si práci ke studiu není jenom o tom, že si něco přivyděláte. Je to další skvělá šance, jak získat nové přátele.

Tomu se říká dvě mouchy jednou ranou. Dvakrát trefa do černého. Však víte… prostě jděte někam makat.

  1. Dobrovolnictví

A klidně zadarmo. Jestli to teda se svou socializací myslíte vážně. Když se spojí snaha několika lidí pro stejný dobročinný důvod, muselo by zamrznout peklo, aby z toho nevzniklo přátelství.

  1. Přilehlá místa

Ta poblíž školy. Univerzitní parky, sportovní areály, lavičky, schody… sprchy? No, to poslední vynecháme.

Tam se všelijak poflakujte. Místo učení za zavřenými dveřmi a mezi čtyřmi stěnami zkuste sem tam vyjít i s učebnicemi ven.  Na čerstvém vzduchu si provětráte hlavu a kdo ví… třeba I poznáte někoho nového.

S článkem jsme si pohráli ve spojitosti s přátelstvím. Osamělé duše však na těch stejných místech můžou najít svou spřízněnou polovičku.  Aktivním seznamováním navíc dost možná získáte cenné kontakty, které se vám budou hodit při budoucím hledání práce. Člověk nikdy neví, koho potká.

Základem je být otevřený. Pak seznamování bývá prča.

Zdroj: Fast web (upraveno)

Články ze stejné kategorie