SAP LABS ČESKÁ REPUBLIKA: PRÁCE MEZI HVĚZDAMI | Absolvent.cz

SAP LABS ČESKÁ REPUBLIKA: PRÁCE MEZI HVĚZDAMI

Ve svém okolí neznám osobu, která by se společností SAP nepřišla do kontaktu. Jeden si o firmě přečetl v médiích, druhý o produktu zaslechl a třetí člověk používá software v práci. SAP je totiž pojem významný napříč obory. Pokud jste se s touto firmou ještě nepotkali, pak je dobré to napravit

SEZNAMTE SE, PROSÍM

SAP, cloudová společnost s klíčovým produktem SAP HANA, je lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem a pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. Technologie, jejichž součástí je strojové učení, internet věcí a pokročilé analytiky, pomáhají zákazníkům přetvořit jejich firmy v inteligentní podnikání. SAP poskytuje jednotlivcům a organizacím obchodní expertízu a rozvíjí spolupráci, díky níž jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Společnosti mohou software využívat tak, jak sami chtějí a bez komplikací.

CO NOVÉHO U SPOLEČNOSTI SAP?

Brněnské vývojové centrum SAP Labs Česká republika, které je od roku 2016 součástí celosvětové sítě dvou desítek specializovaných laboratoří SAP, rozšířilo a zrekonstruovalo své kancelářské prostory ve Spielberk Office Centre v ulici Holandská. Za dva a půl roku se pod vedením Martina Janáčka brněnská pobočka více než dvojnásobně rozrostla a její zaměstnanci se nyní podíleli na nové podobě kanceláří. Prostory zrenovovala společnost S.H.S architekti s důrazem na zdravý životní styl a flexibilní způsob práce. Slavnostního otevření se spolu se zaměstnanci i zahraničním vedením sítě SAP Labs zúčastnil také Jakub Rybář, vedoucí Oddělení spolupráce a rozvoje Magistrátu města Brna.

Nově zrekonstruované kanceláře odrážejí přání a potřeby zaměstnanců. Architekti vyslyšeli požadavky jednotlivých týmů a prostory uzpůsobili tomu, čím se dané týmy zabývají a co je podpoří v kreativitě, soustředění a týmové či individuální práci. Na společných workshopech si každý tým definoval své potřeby na uzavřenější, nebo naopak otevřené prostory podle toho, zda se zabývá podporou produktů SAP, lokalizací, vývojem či designem uživatelského prostředí SAP Fiori.

KANCELÁŘE SNŮ

Zaměstnanci mohli navrhnout tematickou podobu kanceláří a od ní se odvíjející názvy jednotlivých místností, ve finálním hlasování vyhrály hvězdy. Zasedací místnosti jsou také odlišené barevně, výrazné barvy jsou zdrojem energie a inspirace. Kromě herní a odpočinkové zóny, kde se mohou vývojáři odreagovat od náročného kódování, se v nových kancelářích nachází šest sprch a kolárna. Zaměstnanci tak mohou jednoduše dojíždět do práce na kole.

„Máme u nás hodně sportovců, především cyklistů a běžců, takže jsme jim chtěli vyjít vstříc. V SAP Labs celkově podporujeme zdravý životní styl. Kolegové, kteří mají problémy se zády, mají také speciální polohovatelné stoly. Na dlouhodobý růst našeho týmu jsme chtěli reagovat jinak než jen úměrným zvětšením kancelářských ploch. Spokojení zaměstnanci jsou pro nás to hlavní a víme, že ve zdravém a moderním pracovním prostředí, které je navíc výsledkem jejich přání, budou schopni odvádět tu nejlepší práci,“ dodává Martin Janáček, ředitel SAP Labs Česká republika.

Řekněme si upřímně, kdo z vás by nechtěl pracovat v hvězdném SAPu?

Články ze stejné kategorie