5 FILMŮ, KTERÉ Z VÁS UDĚLAJÍ LEPŠÍHO ČLOVĚKA | Absolvent.cz

5 FILMŮ, KTERÉ Z VÁS UDĚLAJÍ LEPŠÍHO ČLOVĚKA

Jsou filmy, na které se podíváme a za pár týdnů si na ně nevzpomeneme. A jsou filmy, které se nám vryjí hluboko do kůže. Jsou nabité silnými emocemi, které s námi rezonují. Co mají filmy, které nás chytnou za srdce společného? Najdeme v nich odpovědi na otázky, na které marně hledáme odpověď. V příbězích jsou ukryté jednoduché životní pravdy, čiší z nich lidskost a jsou oslavou života.

TAJEMSTVÍ FILMU TAJEMSTVÍ (The Secret, 2006)

Ve filmu vám prozradí recept na šťastnější život. Jestli hledáte složitý návod, budete zklamaní. Ve filmu se dozvíte jediné. Pokud chcete být ve svém životě spokojenější, zaměřte se na to, co doopravdy chcete. Není důležité to, co se o od vás očekává, ale to, co chcete vy. Vše funguje na základě zákona přitažlivosti. Dostaneme to, na co se nejvíce soustředíme. Přemýšlíte nad svými neúspěchy? Bojíte se prohry, svých dluhů, závazků? Pak je dostanete. Chcete mít všeho dostatek? Zaměřte se na blahobyt, na zajímavou práci, skvělého partnera. Pokud potřebujete trošku nakopnout a vlít chybějící energii do žil, na film se určitě podívejte. Je možné, že po jeho shlédnutí pochopíte, že svou realitu si tvoří každý sám.

THE OPUS (2008)

Pokládáte si otázky, proč tady vůbec jsme a jaké je naše poslání? Po shlédnutí filmu si dokážete odpovědět. Motivující a povzbuzující věcný dokument, který poukazuje na důležitost našich rozhodnutí a činů. Máte své sny a plány? Jděte za nimi. Záleží jen na vás, jaký život budete žít.

PROMĚNA (The Shift, 2009)

Dokument o duchovní cestě od ambice ke smyslu života, je tentokrát zaměřený na naše vlastní ego. Co si z filmu odnesete? Zjistíte, že, život není pouze o hromadění majetku, společenském uznání a úspěchu. Prostřednictvím několika lidských osudů pro vás bude film inspirací ke změnám, které vás dovedou k vytvoření smysluplného života v hojnosti. Co vám pomůže k lepšímu životu? Aplikovat do svého života čtyři ctnosti – úctu k životu, upřímnost, jemnost a schopnost podporovat ostatní. Průvodcem celého filmu je uznávaný autor mnoha úspěšných knih o osobním rozvoji Wayne Dyer, který hodně čerpá z taoismu.

POKOJNÝ BOJOVNÍK (Peaceful Warrior, 2006)

Adaptace částečně autobiografické knihy talentovaného gymnasty Dana Millmana, kterému těžký úraz změnil život. Člověk, který miloval rychlé motorky, sex a divoké večírky, se musel naučit žít jinak, než byl dosud zvyklý. Průvodcem na cestě za poznáním je mu podivný stařík z benzínky, který Danovi ukáže, jak je důležité žít přítomnost. Z příběhu stejně jako z předchozích filmů vyplývá to, že člověk si vlastní realitu tvoří sám. Jinak řečeno, člověk je otrokem vlastní mysli a mysl mu utváří pohled na svět. Někdo vidí do poloviny naplněnou sklenici vody jako poloprázdnou, jiný skoro plnou.

VERONIKA SE ROZHODLA ZEMŘÍT (Veronika Decides to Die 2009)

Film je adaptací vynikající knihy Paula Coelha. Co je v životě důležité a co je pomíjivé? Často to lidé zjistí až na konci své životní pouti. Tak jako hrdinka filmu Veronika, u které vyvolalo až vědomí smrti a umírání vůli žít. Znuděná dívka, která trpí stereotypním životem se chce otrávit. Pokus se naštěstí nepovede. Od lékaře se však dozvídá, že jí zbývá 5 dní života. Své poslední dny se rozhodne žít tak, jak vždycky chtěla. Proč to nešlo dříve?

Představte si sami sebe. Zbývá vám pár dní do konce vašeho pozemského putování. Budete žít stejně jako dosud nebo budete chtít dohnat všechno, co jste propásli? Ne každý z nás dostane v životě druhou šanci. Nemarněte svůj život a žijte ho naplno!

Články ze stejné kategorie

KDYŽ VÁM ŠÉF DĚLÁ ZE ŽIVOTA PEKLO

Bossing je peklo. Peklo v práci, které vám ze života dělá šéf. Cítíte se být obětí šikany ze strany vašeho nadřízeného, protože vás občas seřve, že jste něco neudělali, tak jak jste měli?

POMOC, NEMÁM KAMARÁDY!

Nemít kamarády? Vadí! Je to přesně tak, jak se zpívá v písničce Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. Proč je někdo obklopen kamarády a jiný by je na prstech jedné ruky spočítal?